Uusi
Allo värjäämätön nokkoshuivi

Allo värjäämätön nokkoshuivi

55,00 €
Saatavilla (3 kpl) (Toimitusaika 2 - 7 päivää)
  • Tuotekuvaus
  • Tekniset tiedot

Nokkoshuivi on sekä ekologisesti että eettisesti kestävä aarre joka on luonnollisen tyylikäs ja kestää aikaa. Huivi on valmistettu käsityönä, perinteisin menetelmin ilman kemikaaleja, ei kutita ja paranee vanhetessaan. 

Huivit valmistetaan Himalayan vuoristokylissä ja niiden avulla sukupolvelta toiselle siirtyneet kädentaidot tuovat syrjäisten kylien käsityöläisille kestävän elinkeinon. Kestävän elinkeinon avulla kyläläisten ei tarvitse lähteä työn perässä kaupunkeihin, joissa, erityisesti kouluttamattomat naiset jäävät usein vaille yhteisön tarjoamaa suojaa ja hyväksikäytön riski kasvaa.

Huivin pituus on noin 200-220cm (jokainen huivi on hieman erilainen) ja leveys noin 50cm.

WEAN - on naisten vuonna 1991 perustama yhteisö, joka auttaa nepalilaisia mikro- ja pienyrittäjänaisia saamaan tuotteittaan markkinoille. Meistä Mithussa on hienoa, että' WEAN on nepalilaisten pyörittämä organisaatio joka antaa naisille voimaa kokoamalla heidät yhteen, kouluttamalla ja antamalla alustan myydä tuotteitaan. Samalla naiset saavat yhdessä ääntään kuuluville myös maan sisällä. Vaikkakin hitaasti, tavalla johon me ulkopuoliset emme pysty.